Rekreativni tenis

Najmnožičnejša oblika dejavnosti v klubu je rekreativno igranje tenisa, z njim se je v letu 2014 ukvarjalo 80 članov in članic, 16 mladincev in 12 šolarjev. Število članov se iz leta v leto spreminja, zadnja leta pa rahlo raste. Klub omogoča igralcem dobre pogoje za igranje tenisa v poletnih mesecih, organizira tekmovanja med posamezniki in v parih, organizira turnirje družabnega značaja in organizira občinsko prvenstvo za mladince, članice in člane. Članice in člani dosegajo vidne rezultate tudi na državnem nivoju. Klub ima državno rekreativnio prvakinjo, zmagovalca mastersa v kategoriji 55+, finalista državnega prvenstva v kategoriji 50+ in v letu 2014 tri udeležence v mastersu(50+ in 55+).

Tekmovalni tenis

Klub je začel razvijati tekmovalni tenis v začetku devetdesetih let, tako smo člani leta 1993 prvič zaigrali v tretji slovenski članski ligi. Prva leta smo igrali samo z domačimi igralci, rezultati so bili vzpodbudni, v letu 1999 pa smo dosegli uvrstitev v 2. slovensko ligo. Z dobrimi igrami smo v vseh nadalnjih sezonah (vključno z letom 2012) ohranili status drugoligašev. Leta 2013 smo zaradi nezadostnih pogojev, predvsem nezmožnosti treniranja v zimskih mesecih, iz 2. lige prostovoljno izstopili.

Med posamezniki so najbolj uspešni Marko Sabolčki, Aleksander Grešak in Marko Juričič. Večkrat so bili državni prvaki v kategoriji 12 in 14 let tako med posamezniki kot v dvojicah. Bili so državni reprezentanti v kategoriji 12, 14 in 16 let. V članski konkurenci so osvojili več turnirjev, par Sabolčki-Grešak sta bila leta 2010 državna prvaka, par Juričič-Bizjak(AS Litija) sta se 2014 uvrstila v polfinale državnega prvenstva.

Tenis med mladimi

Klub poskuša z raznimi oblikami propagande in različnimi akcijami popularizirati tenis zlasti med mladimi. V ta namen organiziramo začetne in nadaljevalne tečaje tenisa, bolj vztrajni in nadarjeni igralci so vključeni v tekmovalni program. Mladim nudimo, v okviru svojih možnosti, optimalne pogoje za učenje in igranje tenisa. V ta namen tudi poskrbimo za izobraževanje strokovnega kadra. Na žalost pa ugotavljamo, da je vse težje privabiti in trajno navdušiti mlade za učenje in igranje tenisa. Poleg tega pa klub nima pogojev za igranje tenisa v zimskih mesecih.